Om oss

Om vår tro

Vi tror att Gud är alltings skapare och att han har en god tanke för varje människa. Relationen mellan Gud och mänskligheten förstördes när ondskan förmådde människorna att vända Gud ryggen. Guds kärlek upphörde dock inte och han sände sin son Jesus till världen för att visa hur mycket han älskar oss. Jesus dog i vårt ställe, avrättad på ett kors, men efter tre dagar uppstod han till liv igen och visade därmed att döden och ondskan är besegrad. 

När Du och jag tar emot Jesus som vår frälsare får vi del av det eviga liv han ger oss och hjälp att leva ett liv med mening och mål. Precis som Gud hade tänkt från första början! Genom att låta döpa oss visar vi i praktisk handling att vi tagit emot Jesus som räddare och vän, och följer dessutom hans egen uppmaning.


Vi tror att den Helige Ande utrustar oss till ett liv där vi får leva ut vår tro och berätta för andra om det fantastiska att alla människor är älskade av Jesus! 
Vi tror också att Jesus en dag kommer tillbaka till jorden!


I församlingsgemenskapen vill vi uppmuntra och stötta varandra i livet tillsammans med Jesus. Vi läser Bibeln och tror att det är Guds ord som kan ge oss vägledning än idag. Vi tror att Gud lyssnar när vi ber, så bön och lovsång får stor plats i våra samlingar.
Vi vill tillsammans sprida det glada budskapet om Jesus!

Om församlingarna

Saronförsamlingen i Näsviken bildades 1924 och Saronkapellet började byggas året därpå i Kalvhaga.

Elimförsamlingen i Bjuråker bildades 1926 och det första kapellet låg i byn Våtmor. Elimkyrkan i Friggesund stod fördigbyggd 1978.


Tillsammans har nu Saron & Elim ett nära samarbete. Församlingarnas har en gemensamt anställd pastor och all verksamhet sker tillsammans som en gemenskap. 


Nästan varje vecka möts vi till Gudstjänst i någon av våra kyrkor. Det är samlingar med sång, bön, bibelundervisning och gemenskap runt fikabordet. Vi möts också regelbundet i mindre smågrupper till samtal och bön.
Sång & musik har en viktig plats i vår verksamhet och flera olika konstellationer möts i glädjen av att få sjunga och spela tillsammans.

Saron- & Elimförsamlingen tillhör samfundet Pingst som idag består av över 400 församlingar i Sverige med tillsammans ca 85 000 medlemmar.
Läs mer på pingst.se.

Välkommen att besöka våra kyrkor Saron & Elim,
men framför allt:  välkommen in i vår gemenskap!

Under sommaren sker mycket av vår verksamhet på Dellenbaden, där vi samarbetar med flera församlingar i Dellenbygden. Där arrangeras Musikkvällar och Gudstjänster varje vecka i det trivsamma Kanalcaféet som också är känt för sin stora glassbar.


Läs  mer på dellenbaden.se